Förstorad lever i Hundar

Villkoret för förstorad lever kallas hepatomegali. Förstorad lever är i, sig ett symptom av olika leversjukdomar såsom lever cancer eller leverskada. Om det inte behandlas kan sjukdomen leda till leversvikt och till och med dödlig utgång. Varje form av leversjukdom är ett allvarligt hund hälsoproblem och kan göra hans liv miserabelt, och därför är det vår plikt att ta väl hand om hunden och hålla honom borta från alla typer av sjukdomar. Låt oss ta en titt på symptom på och orsaker förstorad lever hos hundar.

Det finns många funktioner i levern, som det hjälper till att avgifta blodet, avlägsnande av avfall, galla produktion som hjälper matsmältningen och levererar näringsämnen, bekämpa sjukdomar, som ger energi och också utföra funktioner som hjälper i tillväxten av hunden. Från detta är det tydligt, att levern är en viktig del i hundens kropp och därmed bör ges rätt vård. Om du märker att din hund lider av leversjukdom, då är det ett viktigt, att ta honom till veterinären så fort som möjligt, för att undvika ytterligare skador.

Symtom på förstorad lever i Hundar, Gulsot orsakar lever fel. Förstorad lever hos hundar, å andra sidan, är ett tecken på leversjukdom. Tillsammans med gulsot, den andra vanligaste symtomen är förändringar i hundens beteende, diarré, kräkningar och vit avföring. Hunden kissar sällan, är också ett symptom på förstorad lever. Aptitlöshet hos hundar har också konstaterats, vilket kan leda till massiva viktminskning, vilket påverkar din hunds hälsa.

Vad orsakar förstorad lever i Hundar?; Det finns olika skäl som ger upphov till en förstorad lever hos hundar. Ett av skälen som kan orsaka förstorad lever är hjärtmask. De är en typ av hund maskar, som inte bara påverkar hjärtat av hunden, men också påverka levern och orsaka dess utvidgning. Läs mer på:; hjärtmask hos hundar; behandling för ringworms i Hundar, närvaro av giftiga ämnen i miljön kan också ge upphov till förstorad lever. Ämnen som arsenik, insektsmedel, koltetraklorid, ragwort, arsenik, etc, kan ha en skadlig effekt på hundens lever. Om under den senaste tiden, har hunden haft en buken skada, kommer vara benägna att lida av förstorad lever. Olika hund sjukdomar som diabetes och encefalopati kan också orsaka förstorad lever. I vissa hundar kan det vara en genetisk defekt. som i Skye terrier, dobermann, Bedlington terrier, etc. Läs mer på: förhöjda leverenzymer hos hundar.

Behandling av förstorad lever hos hundar; Det första du bör göra är att ta hunden till veterinären så fort som möjligt. Han kommer under förutsättning att hunden olika fysiska prov för att veta den verkliga orsaken, för att behandla hundens förstorad lever. Du kan mata din hund med frisk och näringsrik hundmat eller mat som föreskrivs av veterinär. Tillsammans med detta, se till att din hund dricker tillräckligt med vatten. Försök att hålla honom borta från skadliga ämnen och gaser och se till att han tar de nödvändiga resten. Detta kommer att lindra villkoret i stor utsträckning.

Dessa lojala varelser är de bästa väns människans och om du har dem som husdjur, se till att du tar väl hand om din hund. Om tittade efter bra, är jag säker på ditt husdjur kommer att kunna hålla sig borta från orsakerna till förstorad lever hos hundar. Läs mer på: leversvikt hos hundar.