Lever problem hos hundar

Levern är den största organ inte bara i den mänskliga kroppen, utan också i en hundens kropp. Levern är belägen i buken bakom membranet hos hundar. Levern är ett av de viktigaste organen som de flesta av de biokemiska vägar som hjälper till att djurets tillväxt, tillförsel av näringsämnen till kroppen, immunitet mot sjukdomar, energiproduktion, etc. sker i levern.

Eftersom levern är inblandad i så många biokemiska processer i kroppen, det brukar påverkas av många sjukdomar och problem. Det finns många problem med levern hos hundar som kan påverka hundens hälsa. Låt oss se några av orsakerna till levern problem hos hundar.

Vad orsakar Lever problem hos hundar?; Äldre hundar lider av många leverproblem, men även yngre hundar kan lida av leversjukdomar. Om det finns några anatomiska avvikelser i levern på grund av genetiska defekter, kan det leda till många allvarliga problem hund hälsa. Den andra orsaker till leverproblem hos hundar omfatta infektioner som hund virushepatit, leptospiros och andra sjukdomar. Bakteriella infektioner som kommer in i levern via gallgångarna, leda till gulsot, ökad kroppstemperatur och buksmärtor hos hundar också leda till problem med levern hos hundar. Om hunden är förgiftad eller lider av matförgiftning, kan de gifter skada levern och orsaka leversjukdomar hos hund.

Symtom på leverproblem hos hundar; Symptomen på leverproblem hos hundar varierar i varje enskilt hund. Den allmänt observerade symtom på leverproblem hos hundar är:; Kramper, kräkningar, diarré, gulsot, ökad törst och täta urinträngningar, mjuka grå-vit avföring, Bukspänning grund av ascites, leverförstoring, minskad aptit, viktnedgång, anemi, förlängd blödning, i händelse av skada, behandling för leverproblem hos hundar; Behandling för leverproblem hos hundar är oftast stödjande och symptomatisk. Veterinären får administrera intravenös eller subkutan vätska för att förhindra uttorkning och ger näring och mediciner för att kontrollera kräkningar.

De mediciner för behandling av leverproblem hos hundar, beror på omfattningen och orsaken till leverskador. Eftersom levern är det organ som bryter ner läkemedel, skall icke-funktionella lever låga läkemedelsdoser. Vid kronisk hepatit är kortikosteroider ges för att sänka inflammation och ärrbildning. Det hjälper också att stimulera hunger och gör hunden känner sig frisk. Antibiotika är föreskrivna för att bota en sekundär infektion på grund av leverproblem hos hundar. Du kan läsa mer om förstorad lever hos hundar.

För behandling av koppar lagring sjukdom, penicillamin och zinkacetat tanke att sänka koppar nivåerna i levern. Veterinären får råd mediciner för att kontrollera kräkningar, illamående och förebygga sår i magsäcken och tarmen. Furosemid är ett diuretikum som används för att behandla ascites. Elektrolyter används för att förhindra intravenös och subkutan vätska. Du kan läsa mer om leversvikt hos hundar.

Kosttillskott för leverproblem i Hundar, Hunden diet ändras för att hjälpa hunden att få önskad mängd näring och kalorier. Om hunden lider av koppar lagring sjukdom, kommer han att hållas på en låg koppar kost. Hunden bör ges bästa möjliga kvaliteter av proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler. Hunden mat bör innehålla kyckling, fisk och ägg, som proteinkälla. Du bör inkludera lättsmälta kolhydrater som energikälla. Mata inte hunden någon mat med högt konstgjorda tillsatser och inbegriper låga nivåer av fosfor och natrium i kosten.

Detta var en del information om problem med levern hos hundar. Du måste hålla sig vaken om de olika symtom på leverproblem hos hundar. Många gånger symtom på leverproblem hos hundar förbises och sjukdomen når ett kritiskt skede. Tala med veterinären om varje leverproblem hos hundar.